Projekt rozporządzenia KE w zakresie zanieczyszczenia WWA

Projekt rozporządzenia KE w zakresie zanieczyszczenia WWA - produkty mięsne wędzone tradycyjnie

Komunikat PSPWWT

Komunikat dotyczący ustalenia wysokości składek członkowskich.

Spotkanie przedstawicieli PSPWTW z europejskim komisarzem ds zdrowia i polityki konsumenckiej Tonio Borgiem

W dniu 26 lutego przedstawiciele Polskiego Stowarzyszenia Producentów Wyrobów Wędzonych Tradycyjnie Fryderyk Kapinos, Waldemar Kluska, Jacek Noworolnik spotkali się w Strasburgu z Tonio Borgiem, europejskim komisarzem ds. zdrowia i polityki konsumenckiej. Spotkanie zostało zorganizowane z inicjatywy Europosła Pawła Kowala.

Dym naturalny czy kondensat?

Hanna Szymanderska. Jedni nazywają ją kulinarną encyklopedystką, drudzy - Pierwszą Kucharką Rzeczpospolitej. Na swoim koncie ma kilka tysięcy przepisów, kilkadziesiąt książek kucharskich o łącznym nakładzie kilku milionów egzemplarzy i wielu wiernych czytelników w Polsce i poza jej granicami.

Komunikat po spotkaniu z Ministerem Rolnictwa i Rozwoju Wsi

W dniu 5 lutego br. Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Stanisław Kalemba spotkał się z przedstawicielami branży wędliniarskiej z Podkarpacia i Małopolski reprezentowanymi przez zarząd Polskiego Stowarzyszenia Producentów Wyrobów Wędzonych Tradycyjnie

Komunikat po spotkaniu PSPWWT

W dniu 28 stycznia br. w Ładnej/Tarnowa odbyło się zebranie Komitetu Obrony Wędlin Wędzonych Tradycyjnie, w którym wzięli udział przedstawiciele 107 firm stosujących tradycyjne metody wędzenia wędlin ...

Komunikat ze spotkania założycielskiego Komitetu Obrony Wędlin Wędzonych Tradycyjnie i List otwarty do Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi

W dniu 14 stycznia br. z inicjatywy Prezesa Firmy Taurus w Ładnej/Tarnowa odbyło się spotkanie przedstawicieli producentów wędlin wędzonych tradycyjnie. W spotkaniu wzięło udział 110 przedstawicieli reprezentujących 97 zakładów z południowego regionu Polski.